Akoestiek in Onderwijs

Het ontwerpen en realiseren van een school is een gecompliceerde uitdaging. Of het nu om nieuwbouw- of een renovatieproject, bouwmaterialen moeten akoestisch de juiste comfort bieden.

Recente projecten

Akoestisch plafond van S.A.S. Helmond

Door een akoestisch plafond van S.A.S. Helmond gaat het geluid van uw school niet meer alle kanten op. Docenten en leerlingen ervaren zo minder geluidsoverlast en kunnen daardoor beter concentreren. Nagalmen en andere storende geluidsfactoren worden vaak veroorzaakt door harde en gladde wanden, maar ook door het gebruikt van een slecht plafond. S.A.S. Helmond heeft een oplossing voor elke situatie waarin het plafond zorgt voor een negatieve bijdrage aan de geluidskwaliteit van uw kantoor. Onze oplossing zorgt voor een maximale geluidsabsorptie en zorgt tevens voor een positievere wending aan de ruimtebeleving.

Duurzaam en veilig

De verschillende ruimtes op uw school moeten een uitstekende geluidsabsorptie bieden om zo ongewenste geluiden te dempen. Het bouwmateriaal dient duurzaam te zijn en bestand te zijn tegen ruwe behandeling, zoals vaak te zien is op scholen. Tevens dient het aan de brandveiligheidsnormen te voldoen, zodat leerlingen en ouders zich daar geen zorgen over hoeven te maken.

Een goede akoestiek voor uw school

Scholen hebben vaak uiteenlopende ruimtes. Van leslokalen, gymzalen, kantines tot kantoren en spreekkamers voor docenten. Elke ruimte heeft zo zijn eigen eisen en wensen met betrekking tot de akoestiek van de ruimte. Bij het ontwerpen van de ruimtes moet ook rekening worden gehouden met de toekomstige behoeften, bouwmaterialen moeten makkelijk te onderhouden en degelijk zijn.

Uit verschillende recente onderzoeken is gebleken dat extreem lawaaierige omstandigheden van negatieve invloed kunnen zijn op de gezondheid van een scholier, zijn gemoedstoestand en algemene leerprestaties.

Of de school nu werkt volgens traditionele leermethodes of in een leeromgeving met meer dynamiek en samenwerking, het is van belang om in een leslokaal geluidshinder tegen te gaan. Dit zal niet alleen positieve invloed hebben op het leervermogen van de leerling, maar ook voor de kennisoverdracht van de docent naar de leerling. Om de juiste akoestiek te bereiken voor uw leslokaal kunt u gebruik maken van een plafond van S.A.S. Helmond.

Vraag vrijblijvend een offerte aan