Akoestiek in de Gezondheidszorg

Zorgverleners zijn medeverantwoordelijk voor de omgeving waarin patiënten behandeld worden. Het is hierbij van belang om de juiste akoestiek voor de ruimtes te kiezen, om zo een comfortabele en helende omgeving te versterken.

Akoestiek heeft invloed op de genezing van uw patiënten

Uit tal van onderzoeken is gebleken dat de architectuur en akoestiek van invloed zijn op het welzijn van patiënten. Door de juiste akoestiek van ziekenhuiskamers zullen patiënten minder hinder ervaren van geluidsoverlast. Dit kan leiden tot een beter slaappatroon, kortere behandelingsduur en het medicijngebruik verminderen. De juiste omstandigheden zijn dus van cruciaal belang voor de herstel van uw patiënten.

Akoestisch plafond

In drukke omgevingen is het natuurlijk altijd lawaaierig, in een ziekenhuis is dit niet anders. Geluidshinder is langzaam, maar zeker toegenomen in ziekenhuizen. Deze hinder kan afkomen van apparatuur, patiënten, personeel en medische waarschuwingen. Dit kan er voor zorgen dat een ziekenhuis niet aan de aanbevolen akoestische niveaus voldoen, gesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Door goed gebruik te maken van de juiste materiaalkeuze bij het realiseren van een akoestisch plafond kunt u de geluidshinder beperken. Dit zorgt voor een betere akoestiek en biedt meer privacy voor de patiënten, zodat zij sneller kunnen herstellen.

Stijl

Een akoestisch plafond van S.A.S. Helmond heeft als primair doel de nagalm te verminderen en de geluidsabsorptie te verhogen. Naast het verbeteren van de akoestiek zorgen onze oplossingen ook voor een mooiere uitstraling van het pand. Er zijn verschillende stijlkeuzes mogelijk met diversen kleuren, wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Geluid heeft, net als inrichting en kleur, van grote invloed op onze ruimtebeleving. Een goede akoestiek hoort perfect aan te sluiten op de activiteiten die verricht worden in de ruimte. Als dat niet het geval is zullen er akoestische oplossingen moeten komen om de geluidsabsorptie en voor het geluidscomfort te verbeteren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan